Tudnivalók számlavezetési csomag választáshoz

Tudnivalók számlavezetési csomag választáshoz

 • A piacon lévő pénzintézetek olyan sok kedvezményt és számlacsomagot kínálnak, hogy egyáltalán nem csoda, ha nehezen találjuk meg a vállalkozásunknak leginkább megfelelőt. Most megmutatjuk, mi mindenre érdemes odafigyelni a választásnál.

  Első lépés, hogy a vállalkozó eldöntse, mire és milyen gyakorisággal fogja használni a számlát. Javasolt átgondolnia, hogy milyen gyakran és átlagosan mekkora értékben utal. Amennyiben forgalmát nemcsak HUF-ban bonyolítja, érdemes az előző kérdéseket minden érintett devizanemre megvizsgálnia, mivel a devizautalások díja lényegesen magasabb, mint a HUF tranzakcióké.

  A pénzintézetek zöme csomagmegoldásokat kínál. A csomagokat többnyire sávosan, a vállalat forgalmától és méretétől függően alakítják ki.

  A csomagok közötti választásnál érdemes figyelni arra, hogy meddig terjednek a kedvezmények, illetve például egy fix díjas rendszerben hol a tranzakciós limit. Ha a vállalkozó meghaladja a limitet, a nagy összegű utalásnak extrém költségei is lehetnek.

  Arra is érdemes odafigyelni, hogy a havi fix díj hány tételt tartalmaz, fölötte magas lehet a díjszabás. Ezt nagyon átgondolt számlacsomag választással lehet kivédeni és a szerződés pontos ismeretével.

  A cégvezető semmiképp ne ugorja át az apróbetűs részt. A banki költségekre, a könyvelési díjra, a limiten felüli tranzakciós díjra vonatkozó információt gyakran egyedül innen tudhatja meg. Ha alaposan áttanulmányozza, vagy ha korrekt pénzügyi tanácsadásra tart igényt, el tudja kerülni később a kellemetlen meglepetéseket.

  Különösen akkor járhat jól, ha nem az egyenmegoldások közül választ, hanem önálló kondíciót sikerül kiharcolnia. Ennek legnagyobb előnye, hogy a cég banki igényeihez lehet igazítani. A pénzintézet az önálló kondíció kialakítása előtt megvizsgálja a vállalatban rejlő lehetőségeket, a megtakarításokat, a beruházások és banki finanszírozások valószínűségét. Minél szélesebb körű a kapcsolat, annál nagyobb a hajlandóság a bankok részéről, hogy önálló kondíciót kínáljanak.

  A TP Group szakértőiként megtaláljuk Önnek a vállalkozás sajátosságainak és igényeinek leginkább megfelelő számlacsomagot. Segítünk a feltételek, apró betűs részek értelmezésében, felhívjuk figyelmét azokra a kevésbé szembeötlő tételekre, amelyek jelentősen megnövelhetik a bankköltségeket.

  Lehetőség szerint egyedi számlavezetési kondíciós ajánlatot kérünk több kereskedelmi banktól, amelynek eredményeként Ön garantáltan a legkedvezőbb díjakon bonyolíthatja vállalkozásának banki tranzakcióit.