Vezérelveink

Vezérelveink

Profizmus

Csapatunk kiemelkedő tudással rendelkezik a vállalati pénzügyek területén. Szakmai tapasztalatunkat több hazai kereskedelmi bank vállalati üzletágában szereztük vezetői, értékesítői, finanszírozói, elemzői pozíciókban. Így mélyreható, belső ismeretekkel rendelkezünk a bankok működéséről, a vállalati hitelezési folyamatról, a hiteldöntés során figyelembe vett szempontrendszerről, és a bankok egy adott társaság felé vállalt kockázatvállalásának várható mértékéről és feltételeiről. Emellett naprakész információkkal rendelkezünk az aktuális hitelprogramokról, a hazai és uniós pályázati forrásokról, a legújabb vevő-kockázatkezelési, üzleti tervezési vagy biztosítási megoldásokról.

Partnerség

Együttműködésünk során nem klasszikus ügynökként, közvetítőként, hanem ún. „kiszervezett pénzügyi osztályként” segítjük ügyfeleink pénzügyi folyamatait, döntéseit, valamint képviseljük érdekeit a finanszírozó partnerekkel szemben.

Szakmai előéletünk során megtapasztaltuk, hogy az együttműködés leghatékonyabb módja az, ha egyenrangú partnerként tud a bank és a vállalati ügyfél együtt dolgozni, azonban ez sokszor azért nehézkes, mert az ügyfelek többsége információs hátrányban van a pénzintézettel szemben. Ezt a hátrányt kívánjuk leépíteni azzal, hogy szakmai tudásunkat ügyfeleink szolgálatába állítjuk, és a bankokkal való tárgyalási, kapcsolattartási feladatokat – megegyezés szerint – részben vagy teljes egészében átvesszük, így egyrészt garantálva azt, hogy ügyfeleink a lehető legkedvezőbb feltételekkel tudják a banki termékeket igénybe venni, másrészt a bankkal való kommunikáció nem vesz el időt, energiát tőlük, melyet így arra fordíthatnak, amiben igazán profik: a cég saját tevékenységére.

Garantáljuk, hogy a velünk való együttműködés eredményeképpen nem lesz több, a szerződéskötéskor kiderülő apróbetűs rész, előre nem látott banki költség, és egyéb olyan „meglepetés”, amely a bankok és az ügyfelek közötti viták jellemző forrásai.

Proaktivitás

Ügyfeleink megismerését követően nemcsak arra törekszünk, hogy megtaláljuk a legoptimálisabb megoldásokat a felmerülő igényekre, hanem feltérképezzük azokat a működési területeket, ahol új, addig nem ismert módszerekkel, megközelítéssel javíthatjuk a vállalat teljesítményét.

Tehát nem csupán reagálunk, kiszolgálunk, hanem proaktívan javaslatot teszünk hatékonyabb megoldásokra, legyen szó banki finanszírozásról, egyéb külső források bevonásáról, vevő-szallító kapcsolatok menedzseléséről, kontrollingról vagy éppen biztosításról.