Bankkapcsolatok és hitelmenedzsment

Bankkapcsolatok és hitelmenedzsment

 • A vállalkozás tevékenységéhez új külső források bevonása szükséges?
 • Szeretné racionalizálni a társaság meglévő banki finanszírozási struktúráját?
 • Úgy érzi, hogy a meglévő banki partnerek nem egyenrangú partnerként kezelik?
 • Sokallja a vállalkozás által fizetendő havi számlavezetési díjakat?
 • Túl sok időt és energiát emészt fel a bankok által elvárt adatszolgáltatási és egyéb kötelezettségvállalások teljesítése?

A legtöbb vállalat számára a bankügyek és a hitelfelvétel olyan terület, amely a társaság zökkenőmentes működéséhez elengedhetetlen, ugyanakkor jelentős adminisztratív terhet ró a cégvezetésre. A TP Group átvállalja Öntől a banki kapcsolattartást, legyen szó akár a legkedvezőbb számlavezetési kondíciók kialakításáról vagy komplex hitelcsomag igényléséről.

Tevékenységünk kiterjed a vállalat banki finanszírozásának teljes körű menedzselésére, a hiteligény meghatározásától a hitelbírálati folyamat lebonyolításán keresztül a hitel futamideje alatti monitoring feladatok ellátásáig. Az alábbi, egymásra épülő szolgáltatásainkat optimális esetben csomagban nyújtjuk ügyfeleinknek, de igény szerint egyenként is igénybe vehetőek:

 • optimális finanszírozási struktúra meghatározása: első lépésben átbeszéljük megbízónkkal az általános banki elvárásokat, a hitelbírálat során alkalmazott szempontrendszert. Ezután az adott vállalat meglévő kereteit, adottságait és igényeit figyelembe véve javaslatot teszünk az optimális finanszírozási struktúrára.
 • forrásbevonás szervezése: banki tendert írunk ki, melyre olyan hitelintézeteket hívunk meg, amelyektől az adott iparágat, cégméretet és a tervezett finanszírozási struktúrát figyelembe véve a megbízónk számára legkedvezőbb ajánlat várható. Banki találkozót szervezünk középvezetői szinten, melyen az ajánlatadás előtt felmerülő kérdéseket tisztázzuk. A beérkezett indikatív ajánlatokat értékeljük, bemutatjuk a cégvezetés előtt, és javaslatot teszünk arra, hogy mely bankkal érdemes a hitelbírálati folyamatot elindítani.
 • hitelkérelem teljeskörű elkészítése: professzionális, a banki hitelelőterjesztés struktúráját, logikáját követő hitelkérelmet állítunk össze, mely magában foglalja többek között a vállalat tevékenységének, vevő-szállító kapcsolatainak, rendelés állományának, pénzügyi teljesítményének, jövőbeli lehetőségeinek bemutatását, az üzleti és a cash-flow tervet is. A hitelkérelemben a bankok által jellemzően vizsgált minden lényeges témára kitérünk, ezzel minimalizáljuk a hiteldöntésig esetlegesen felmerülő banki kérdések körét, és gyorsítjuk a jóváhagyási folyamatot.
 • teljes körű finanszírozás menedzsment: a hitelbírálati folyamat során kapcsolatot tartunk a finanszírozókkal, megválaszoljuk a felmerülő banki kérdéseket, mediátorként veszünk részt a bank és ügyfelünk között a tárgyalások alatt. Közreműködünk a hitel- és biztosítéki szerződések értelmezésében, a megbízónk számára is elfogadható szövegezés kialakításában. Segítséget nyújtunk a folyósítási feltételek gyors, zökkenőmentes teljesítésében, hogy a jóváhagyott finanszírozáshoz a társaság mielőbb hozzájuthasson.
 • restruktúrálás: bármely cég életében előfordulhatnak olyan átmeneti nehézségek, amikor a banki kötelezettségek teljesítése problémába ütközik, így szükségessé válik a meglévő hitelek feltételrendszerének újragondolása, átszerződése. Nagy tapasztalattal rendelkezünk a hasonló helyzetek ügyfél- és banki oldalról is megnyugtató megoldásában, így nyugodtan ránk bízhatja a bankkal való tárgyalások lebonyolítását. Célunk ebben az esetben az, hogy a finanszírozás átalakítása révén megbízónk működése stabilizálódjon, és középtávon újra növekedési pályára lépjen.
 • utógondozás: a hitel futamideje során felmerülő adatszolgáltatási és egyéb banki kötelezettségek teljesítése nem várt terhet ró a finanszírozott társaságra. Tanácsadónk a folyósítást követően is kapcsolatot tart a bankkal, segítséget nyújt a monitoring illetve az éves felülvizsgálat során beküldendő anyagok összegyűjtésében és megválaszolandó kérdések kidolgozásában, hogy azok a bank elvárásaival összhangban legyenek, így biztosítva a problémamentes bankkapcsolat fenntartását és a hitelek gördülékeny éves megújítását. Igény szerint új tendert írunk ki a hitelcsomag átvállalására, hogy megbízónk mindig a piacon elérhető optimális feltételek mellett jusson banki finanszírozáshoz.